marți, 10 aprilie 2012

Tehnici de desenare in creion


In functie de moliciunea sau de taria creionului se pot obtine desene lineare fparte precis conturate sau desene subtile cu treceri de la umbra la lumina si forme mobile.
Hasurarile sunt utilizate adesea la umplerea spatiului destinat umbrelor. Hasurarile prin linii orizontale perpendiculare dau aspectul de plin si gol, de umbra si lumina. 
Sursele de lumina sunt si ele importante mai ales in desenarea unei naturi moarte. Lumina de fond este lumina care bate pe obiect din partea cu pricina. Lumina obiectului este data de aspectul si textura obiectului: mat, cu asperitati; in functie de gradul de lucrire al obiectului distingem mai multa sau mai putina stralucire.
Proportiile perspectivei intr-un desen trebuie sa fie de asemenea respectate, intrucat in lipsa acetora, desenul poate parea ireal. Proportiile se refera la dimensiunile firesti ale obiectelor in raport cu altele, daca acestea respecta proportiile de ansamblu, desenul va fi unul reusit. Pentru a depista aceste proportii sunt trasate linii oblice de vizualizare de la obiectul din primul plan pan ala obiectul din planul in care se doreste a fi desenat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu